Hanna ja Petteri, dokumentaarinen hääkuvaus Orivedellä

Dokumentaarinen hääkuvaus Orivedellä – Hannan ja Petterin häät

Valmistaudu nautiskelemaan ilon, rakkauden ja maalaisromanttisen tyylin täyteisistä häistä ja valokuvista, jotka otin kesällä 2016, kun ohjelmassani oli dokumentaarinen hääkuvaus Orivedellä.

Ennen hääkuvausta

Kun Hanna oli bongannut Facebook-sivuiltani kuvia Anniinan ja Antin häistä, joita olin ollut kuvaamassa vuonna 2015, hän laittoi minulle sähköpostia kysyäkseen tulisinko kuvaamaan heidän häitään Orivedelle. Yleensä ennen häitä järjestetään tapaaminen, jossa käydään tarkemmin läpi häiden teemaa ja toiveita hääkuvauksen suhteen, mutta jo puhelun aikana kävi ilmi, että häissä on maalaisromanttinen teema ja morsiamella pitsikoristeinen hääpuku. Olin todella innoissani saatuani kuulla häiden teemasta, sillä rustiikkisen romanttisesta teemasta saisi takuulla erityisen tunnelmallisia kuvia.

Tarkemman suunnittelupalaverin järjestimme Hyvinkäällä kauppakeskus Willassa, jonne oli helppo tulla hääparin kotoa Tampereen suunnalta ja minun kotoa pääkaupunkiseudulta. Palaverissa sovimme muun muassa että kuvauksesta tulisi dokumentaarinen hääkuvaus, eli että olisin paikalla ottamassa kuvia valmistautumisesta, vihkimisestä, hääjuhlasta, miljööstä ja tietysti pakettiin kuuluu myös ns. virallisempia hääpotretteja.

Hääpäivä koittaa

Kun hääpäivänä saavuin paikalle, morsiamen kampaus ja meikki olivat jo melkein valmiit. Ennen vihkimistä minulla oli hääparin valmistautumisen lisäksi hetki aikaa kuvata juhlapaikkaa, vanhaa kivinavettaa, ja sen koristeluita. Hääparilla ei totisesti ollut loppunut mielikuvitus kesken koristeluita askarrellessa. Juhlapaikan kaikki saumattomasti toisiinsa sopivat, sävy sävyyn mietityt yksityiskohdat hivelivät kaikkia aisteja. He käyttivät koristeissa juuttikangasta, pellavaa ja pitsiä, kattauksessa mm. raakalautaa ja kahvipapuja ja maljakkoina vanhoja ruskealasisia lääkepulloja. Kukkina morsiuspari käytti tumman pinkin sävyistä gerberaa ja valkoista harsokukkaa.

Morsian valmistautui juhlapaikan viereisessä talossa, minne siirryin kuvaamaan morsiamen asusteet, kuten korut, kengät, kukkakimpun, hääpuvun ja hääkutsut. Jonkin aikaa kuvasin morsiamen laittautumista, mutta morsiamen ollen melkein valmis ehdin kipittämään myös alakertaan ottamaan muutaman otoksen häihin valmistautuvasta sulhasesta.

   

 

   

  

    

Vihkiminen ja hääpotretit

Kun kaikki oli valmista, suuntasimme Orivedellä sijaitsevaan, vanhaan ja todella valoisaan ja kauniiseen Eräjärven kirkkoon. Koskettavan vihkimisseremonian jälkeen tuore hääpari viiletti onnitteluiden ja saippuakuplameren läpi kohti järven rantaa virallisten potrettien kuvaamiseen. Mikä voisi olla enää kesäisempi tausta kauniille hääparille kauniina päivänä kuin järvenranta ja koivupuut? Hääpari halusi ikuistaa itsensä ja uuden yhteisen sukunimensä myös hauskalla tavalla tienvarressa, missä oli kyltti “RANTALA”.

 

     

   

   

Hääjuhla vanhassa kivinavetassa

Hääkuvaus Orivedellä jatkui virallisten potrettien jälkeen varsinaisella juhlapaikalla, eli vanhassa tunnelmallisessa kivinavetassa, joka on osa Einon Pirtti -nimistä juhlatilaa. Ensin vieraat pääsivät ulkona onnittelemaan hääparia, mikä on valokuvaajalle aina mieluisaa kuvattavaa. Ihmisten silminnähtävä ja vilpitön onni hääparin onnea kohtaan on arvokasta saada tallennettua muistoksi hääparille, sillä onnittelujono menee heiltä yleensä niin vauhdikkaasti ohi, ettei siinä juuri ehdi huomaamaan hymyjä halauksilta.

   

Seuraavaksi pääsin valokuvaamaan ruokailua, sukulaisten liikuttavia puheita ja tietysti hääkakkua. Luonnoliseen teemaan täydellisesti sopiva hääkakku oli koristeltu kahdella pienellä linnulla ja “koivuun kaiverretuilla” nimikirjaimilla. Koivukakkua leikattiin – milläpäs muulla kuin – kirveellä! Kakkukahvien kanssa tarjoiltiin myös syötävän suloisia hääpari-keksejä, joiden taiteiluun on varmasti kulunut tunti jos toinenkin.

       

Hääpäivän aikana onnistuin kuvaamaan tunteita laidasta laitaan, naurua ja onnen kyyneleitä. Minusta on aivan ihanaa, kun saan ikuistaa nimenomaan tunteita, ja hääjuhlissa niitä riittää. Rakkauden täyteisen päivän minun osaltani kruunasi jättimäinen sydän, jonka muotoon koko porukka tiivistyi vielä yhteiskuvaan.

Onnea vielä kerran, Hanna ja Petteri!

Jos päädyit tänne toiveenasi hääkuvaus Orivedellä (tai lähes missä tahansa muualla), niin ota yhteyttä! Minulle on sydämenasia, että saatte täydellisestä päivästänne sen arvoiset kuvat :)

 

Credits:

Dress Store – Morsiusgalleria

Hair – Mari Marttila

Makeup Artist – Tampereen Kosmetologikeskus, Marianne Stenholm

Floral Designer –  www.vallafiini.fi/ Pauliina Hiukkamäki

Wedding Venue – Einon Pirtti

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...