Post ID: 15286

     Hääkuvaus Turku & Raisio: Henriikka ja Jarno

Valokuvaajan työ on todella antoisaa, sillä sitä kautta tulee nähneeksi paljon erilaisia paikkoja ympäri Suomen ja välillä kauempanakin. Erityisesti hääpaikat ovat toinen toistaan kauniimpia miljöitä ja lähden mielelläni valokuvauskeikoille pääkaupunkiseutua kauemmaksi niitä ihailemaan. Henriikka ja Jarno ottivat yhteyttä hyvissä ajoin n. 1,5 vuotta ennen häitä, ja toivoivat häävalokuvausta Hämeenlinnassa. Vastasin, että mielelläni tulen kuvaamaan Hämeenlinnaan, koska minusta on ihanaa päästä kuvaamaan paikkoihin, joissa en ole aiemmin kuvannut. Hääsuunnitelmien edetessä hääpari päättikin järjestää juhlat Turun seudulla, eli morsiamen kotiseudulla. Hääkuvaus Turku-maisemissa sopi tietysti myös minulle. Turussahan paistaa aina aurinko!

Hääkuvauksen suunnittelu

Yleensä hääkuvausta ennen järjestetään suunnittelupalaveri, jossa puhutaan tarkemmin hääsuunnitelmista, hääparin toiveista ja käytännön järjestelyistä. Tällä kertaa harjoittelimme myös kameran edessä olemista, jotta kuvista huokuisi se rentous ja rakkaus, joka parista paistaa ilman kameraakin. Kyselin etukäteen myös häiden värimaailmasta ja teemasta.

Hääpari oli valinnut häiden yhdistäviksi väreiksi limenvihreän, valkoisen ja mustan. Limenvihreät yksityiskohdat tulisivat näkymään mm. pöytäkoristeluissa, kaasojen mekoissa sekä sulhasen ja bestmanien asusteissa. Myös miesten rintaan kiinnitettävät vieheet oli suunniteltu sävy sävyyn muun limenvihreän teeman kanssa. Ikuisesti tyylikäs valinta, mustavalkoinen, taas näkyi erityisesti morsiamen hääpuvussa ja hääkakussa, jossa valkoista monikerroksista kakkua kiersi mustat pitsikoristelut. Herkullista ja eleganttia!

Hääpotreteissa pala kauneinta Turkua

Hääpäivänä aloitimme kuvaukset Ruissalon kylpylässä. Siellä morsian oli valmistautumassa ja kaunistautumassa ennen jännittävän päivän kohokohtia. Kylpylän piha ja ranta olivat hyviä kuvauspaikkoja muutamille virallisille potreteille. Sieltä siirryimme ottamaan lisää kuvia Kasvitieteelliseen puutarhaan.

Kirsikkapuut sattuivat olemaan juuri kukassa samaan aikaan häiden kanssa, mikä oli suuri onni, koska mielestäni kirsikkapuiden kukat ovat täydellinen tausta kuvissa. Minulla on tapana järjestää teemakuvauksia Helsingissä kirsikoiden ollessa kauneimmassa kukintavaiheessa (siitä lisää tästä linkistä). Seuraavaksi ajoimme vielä Ruissalon Kansanpuiston merenrannalle ottamaan lisää potrettikuvia hääparista.

 

 

 

  

  

   hääkuvaus Turku

            

hääkuvaus Turku

Hääkuvaus Raision kirkossa

Virallisten hääpotrettien jälkeen vuorossa oli vihkiminen. Pari vihittiin Raision kirkossa, eli toiselta nimeltään Pyhän Martin kirkossa, joka on upea keskiaikainen kivikirkko. Vanha mutta valoisa kirkko oli erinomainen paikka ikuistaa hääseurueen odottava tunnelma, hääparin vihkiminen, sormusten vaihtaminen, ensimmäinen suudelma aviopuolisoina ja kaunis musiikkiesitys. Kirkon ulkopuolella erinomainen kuvauspaikka potreteille löytyi kirkon seinustalta, 1300-luvulla muurattujen kivien edustalta.

            hääkuvaus Raisio

 

 

         

hääkuvaus Turku

Hääjuhlat Ruissalossa

Vihkimisen ja muutamien potrettien ottamisen jälkeen siirryimme juhlimaan tuoretta avioparia Ruissalon Kansanpuiston juhlasaliin. Paikka on ideaalinen hääjuhlien järjestämiseen ja on myös valokuvaajan unelma, sillä tila on todella kaunis ja valoisa. Sen ehdoton katseenvangitsija on salin keskellä sijaitseva vanha vene, joka toimi buffettina toinen toistaan maukkaammille herkuille, joiden esillepanoon oli todellakin panostettu.

     

Henriikka ja Jarno hääseurueineen olivat keskittyneet kauniisiin ja persoonallisiin yksityiskohtiin koristeluissa, mm. pöytäkarttoina toimivat rustiikkiset ikkunanpokat ja pöydissä koristeet olivat sävy sävyyn hääbingolappusia myöden. Karkkipöydän karkitkin noudattivat raikasta vaaleanvihreää väriteemaa. Voi mikä ilo onkaan kuvata häissä, joissa visuaaliset yksityiskohdat luovat yhtenäisen harmonisen tunnelman. Sellainen on mukavaa saada välittymään myös valokuviin, joita hääpari ja häävieraat tulevat katselemaan loppuelämänsä.

Vielä visuaalista ilmettä enemmän oli hääseurue panostanut ohjelmaan. Mikä mahtavinta, hääbändinä toimi sulhasen veljen bändi. Häiden aikana oli myös paljon liikuttavia hetkiä. Ainakaan kirkossa ei kovin moni säästynyt kuivin silmin, kun kaaso lauloi ja bestman soitti kitaraa. Koskettavaa oli myös se hetki, kun Henriikka ja Jarno jakoivat lahjoja kaasoille ja bestmaneille. Häihin sisältyi myös paljon hauskoja hetkiä, kuten boolin ryöstö ja kaulinleikki. Hääkuvaajan päivä näissä ikimuistoisissa häissä huipentui ikuistamaan naimattomien häävieraiden taistelu hääkimpusta ja sukkanauhasta.

Helga

   

        

     

       

   

   

   hääkuvaus Turku

PS: Jos luet tätä ja etsit valokuvaajaa, hääkuvaus Turku-Raisio-akselilla ja koko Varsinais-Suomessa onnistuu minulta jatkossakin erinomaisesti!

Morsiamen hääpuku – Kaarinan Zazabella

Kukat – Kukka Fiori

Juhlapaikka – Ruissalon Kansanpuiston juhlasali

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You must be logged in to post a comment.