Katse yhteiseen tulevaisuuteen – näytä silmäsi hääkuvissa!

Hääpäivänä mitään ei jätetä sattuman varaan: häätilaisuudesta ja samalla hääkuvista halutaan mahdollisimman onnistuneet. Kampausta ja meikkiä saatetaan suunnitella pitkäänkin. Entä sopivatko silmälasit häämekon ja meikin kanssa, vai pitäisikö hankkia uudet? Pitäisikö lasit jättää kokonaan pois? Hyvin valitut, kauniisti istuvat silmälasit korostavat käyttäjänsä kasvonpiirteitä ja sopivat mainiosti arkeen, mutta hääpäivänä kampaus ja meikki suunnitellaan muutenkin tarkasti.

Silmien sanotaan olevan sielun peili. Niin helpot kuin silmälasit ovatkin jokapäiväisessä käytössä, yhä useampi morsian päättää korvata ne hääpäivänään piilolinsseillä. Rohkeimmat haluavat aivan uutta ilmettä silmiinsä valitsemalla värilliset piilolinssit, joita on saatavilla myös nollavoimakkuuksilla. Valokuvaajan näkökulmasta silmälasien kotiin jättäminen helpottaa kuvaustyötä. Kuvauksen kannalta haastavimpia ovat perinteiset silmälasien linssit, joissa ei ole lainkaan heijastuksenestoa, mutta kaikki linssit heijastavat valoa jonkin verran. Kirkkaasti valaistulla hääpaikalla tämä voi pilata monia kuvia.

Kehysten muodosta riippuen silmälasit myös peittävät katseen useista kulmista, jolloin tärkeä osa tunteesta voi jäädä välittymättä. Monen hääkuvan “taika” ja jännite syntyy nimenomaan morsiamen ja sulhasen välisestä katsekontaktista!

Minkälaiset piilolinssit olisi sitten järkevää hankkia? Nykyään lähes jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto, myös hajataittoisille tai moniteholinssejä kaipaaville. Värilliset linssit ovat suosittuja, mutta niiden osalta kannattaa käyttää harkintaa. Jos silmän väriä muuttaa kovin radikaalisti, lopputulos ei välttämättä näytä luonnolliselta, ja se voi näkyä ikävästi myös valokuvissa. Värilinssejä on saatavilla kahta päätyyppiä, joista toinen sävyttää silmän omaa väriä ja toinen peittää sen kokonaan. Näitä kutsutaan enhancer- ja opaque-linsseiksi. Huomaamaton sävytys voi olla turvallisempi vaihtoehto kuin radikaali värinvaihto.

Piilareiden tilaaminen netistä on nykypäivänä helppoa. Nettikauppoja on useita, toimitukset ovat nopeita eikä edes reseptiä suoraan kysytä. Piilolinssien hintavertailun avulla kustannuksetkin jäävät mataliksi. Linssejä ei kuitenkaan pidä mennä noin vain tilaamaan itsekseen, saati lainaamaan kaverilta, vaan ne vaativat aina sovituksen optikolla. Esimerkiksi kuivat silmät voivat olla esteenä linssien käytölle. Lisäksi on tärkeää oppia heti alussa oikeat tavat linssien käsittelyn ja puhdistuksen suhteen, jotta vältytään ongelmilta ja esimerkiksi infektioilta. Kukapa haluaisi hääpäiväkseen silmätulehduksen?

Jos päädyt käyttämään hääpäivänäsi piilolinssejä, valmistaudu hyvissä ajoin ja käy ammattilaisen juttusilla. Oikeanlaisen linssin löytäminen, käyttöön tottuminen ja rutiinin opettelu vie jonkin verran aikaa. Lopputuloksesta voi kuitenkin tulla parempi kuin arvaatkaan!

Teksti: Linssit.net (www.linssit.net)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You must be logged in to post a comment.