Vastasyntyneen kuvaukseen valmistautuminen – vastasyntyneen kuvaus Helsingissä

Valmistautuminen vastasyntyneen kuvaukseen

Ihastuitko vastasyntyneiden vauvojen kuvagalleriaamme? Jos suunnittelet vauvakuvausten varaamista studioltamme, tai olet jo tehnyt varauksen, tällä sivulla on hyödyllistä tietoa siitä, kuinka voit parhaiten valmistautua kuvaustapahtumaan.

Meillä on taito tehdä pikkuvauvojen muotokuvista omaleimaisia taideteoksia perheellenne. Sivustollamme nähtävinä olevat mallikuvat ovat tuloksia paitsi kuvaajamme luovuudesta, myös vanhempien valmistautumisesta kuvaustilanteeseen. Vastasyntynyttä voidaan kuvauttaa joko kotikäynillä tai studiollamme.

 vastasyntyneen kuvaus

Aikataulun suunnittelu

Vastasyntyneen vauvan muotokuvat onnistuvat parhaiten kahden viikon sisällä vauvan syntymästä. Jos vauva on terve ja äiti voi hyvin, kuvaamme mieluiten ensimmäisen viikon aikana. Ensimmäisellä viikolla vauvat ovat hyvin uneliaita, ja heitä voi asetella erilaisiin, ihastuttaviin asentoihin.

Raskaana ollessa lapsen tarkkaa syntymäaikaa ei vielä tiedetä, paitsi jos kyseessä on suunniteltu sektio. Jos suunnittelet teettäväsi vastasyntyneen vauvan muotokuvat meillä, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä ja kerro meille milloin on laskettu aikasi. Varaamme aikaa lasketun aikasi tienoille varmistaaksemme, että voimme toteuttaa kuvauksenne. Vauvan synnyttyä pyydä jotakuta soittamaan meille, niin voimme varata ajan kalenteriimme.

Muistilista kuvauksiin otettavista tarvikkeista

Meiltä löytyy useimmat vauvakuvissamme näkyvistä tuotteista. Itselläni on jonkinasteinen intohimo vauvapeittoja ja erilaisia koreja kohtaan. Ostelen niitä aina kun löydän mieleisiäni. Niinpä meillä on monenlaisia koreja, peittoja, hattuja ja muita tarvikkeita. Voidaksemme personoida kuvauksenne teidän näköiseksenne, ehdotamme että ottaisitte mukaanne seuraavat tuotteet:

– peittoja, jotka ovat teille erityisiä (esim. isoäidin tekemä, lapsen nimellä varustettu, lastenhuoneeseen sopiva, jne.)

– hattuja tai tossuja, joista pidätte

– vaipan päällinen

– henkilökohtaisia tavaroita, jotka ilmentävät esim. tiettyä harrastusta, suosikkijoukkuetta, perheen perintöesinettä tms.

vastasynytneen kuvaus studiossa

Kuinka valmistaa vauvaa kuvauksiin

Hyvin syönyt vauva on tyytyväinen ja unelias vauva! Jos asut lähellä studiotamme, kannattaa syöttää lapsi kotona ennen kuvauksiin saapumista. Jos asut yli 45 minuutin matkan päässä studioltamme, saatat haluta syöttää vauvan studiossamme. Joka tapauksessa kannattaa tuoda mukana myös lisämaitoa. Kuvaustapahtumassa vauvalle tulee nälkä, jolloin hänet on hyvä syöttää, jotta hän voi nukahtaa tyytyväisenä.

– Varmista, että vauva röyhtäisee kunnolla! Vauva, jolla on ilmaa vatsassa, ei ole tyytyväinen, vaan saattaa itkeä kovastikin kipuiluaan.

– Älä huolehdi vauvaihottumasta tai pienistä naarmuista. Saamme ne ammattitaitoisesti poistettua tai häivytettyä. Jos vauvallasi on erityisen kuiva iho, kokeile vauvoille sopivan kosteusvoiteen käyttöä ennen kuvauksiin saapumista. Voit ottaa kosteusrasvan mukaasi. Tämä helpottaa kuvan jälkikäsittelyprosessia.

– Ennen kuvauksiin lähtöä, muista löysätä vaipan teipit, jotta iholla ei näy painaumia kuvatessa. Älä myöskään pue lapselle tiukkoja sukkia, joista jää painaumia nilkkoihin.

Valmistautuminen vastasyntyneen kuvaukseen

Perheen valmistaminen kuvauksiin

Kuvattaville perheenjäsenille suosittelemme tummia housuja ja mustia pitkähihaisia paitoja. Nuoremmat sisarukset voivat pukea vaaleamman väriset paidat, jotka sopivat yhteen vauvan sukupuolen/ tunnelman kanssa.

– Hiukset ja mahdollinen meikki kannattaa pitää yksinkertaisina. Studio on lämmin vastasyntyneen hyvinvoinnin vuoksi. Liika meikki tai viimeistelty kampaus eivät ehkä kestä.

– Äidit, älkää huolehtiko mahdollisista vauvakiloistanne tai minkäänlaisista iho-ongelmista, joita on saattanut ilmaantua. Pystymme poistamaan ne! Muista, että valokuvaajasi on myös äiti, ja muistaa hyvin millaisia nuo ensimmäiset viikot vauvan syntymän jälkeen olivat. Tämän takia suosittelemme mustaa – se on kätevä hoikentaja.

– Äitien ja isien kädet näkyvät monissa lähikuvissa. Varmistathan että kyntesi näyttävät siisteiltä.

Aikataulu

Valmistaudu viettämään studiolla noin kaksi/ kolme tuntia. Mitä nuorempi vauva on, sitä todennäköisempää on, että kuvaukset sujuvat nopeammin kuin kahdessa tunnissa, mutta stressin välttämiseksi suosittelemme kolmen tunnin varaamista. Varaamme mielellämme hyvin aikaa vaipan vaihtoon, lisäsyöttämiseen, mahdollisten itkujen tai huonotuulisuuden tyynnyttelyyn.

 Valmistautuminen vastasyntyneen kuvaukseen

Vielä yksi asia…

Mitä tahansa vauvasi tekee, muista, että olen itse aina tyyni ja ymmärtäväinen. Teen tätä jatkuvasti, ja olen nähnyt kaiken. Tämän session on tarkoitus olla erityinen kokemus teille, enkä toivo teidän stressaantuvan, jos vauva alkaa itkeä tms. Vauvat aistivat herkästi stressin, ja se saa heidät yleensä itkemään lisää.

Varaamme riittävästi aikaa kuvaustanne varten. Jos tarvitaan taukoa kävelyä varten, syöttämistä tai hyssyttelyä varten, voimme hyvin tehdä niin. Haluan teidän nauttivan kuvauskokemuksestanne, tästä erityisestä perhettänne yhdistävästä hetkestänne.

Tutustu vastasyntyneen kuvagalleriaan TÄSTÄ

vastasyntynyt ja äiti

vauvakuvaus – Helsinki – Espoo – Vantaa – Turku – Porvoo – Lahti – Kirkkonummi – Lohja – vastasyntyneen kuvaus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You must be logged in to post a comment.