Valmistautuminen lapsi- ja perhekuvaukseen

Valmistautuminen lapsi- ja perhekuvaukseen vie aikaa ja vaatii miettimistä, minkälaisia kuvia haluatte lopputuloksena.

Kertokaa valokuvaajalle erikoistoiveenne kuvauksen suhteen. Kertokaa myös siitä mistä lapsi tykkää, mikä saa hänet nauramaan. Valmistautukaa nauramaan paljon itse. Lapset matkii ja yleensä toimii parhaiten kun nauraa lähiomainen eikä vieras kuvaajaatäti. Olkaa valmiita tulla kuvaan itse. Koska lasten mielestä on epäreilua, jos vanhemmat eivät halua olla kameran edessä, niin miksi heidän sitten pitäisi? Eli kaikista tärkein on vanhempien mieliala. Pysykää rauhallisina ja hyvällä tuulella. Yksivuotiaasta ei kannata lahjoa millään, sillä se ei toimi, koska niin pieni ei vielä ymmärrä sellaisen päälle. On parasta ottaa mukaan lapsen lempileluja ja naurattajia. Pieniä on helpompi kuvata, kun heillä on jotain tekemistä, ja he viihtyvät kuvauspaikalla, kun saavat leikkiä. Isommille lapsille voi etukäteen kertoa kuvauksesta. Esimerkiksi  jo 3 vuotiaalle voi kertoa, että kuvauksesta tulee jännittävä seikkailu. Miettikää yhdessä mikä voisi olla hauskaa ja mistä lapsi saattaisi kiinnostua. Olisko kenties metsäretki, piknikki tai retki kotieläintilalle hauskaa? Ottakaa mukaan juotavaa ja pientä purtavaa lapselle, jotta voi tarvittaessa tehdä pienen tauon.

Perhekuvaus famiyphotography, Valmistautuminen lapsi- ja perhekuvaukseenValmistautuminen lapsi- ja perhekuvaukseen Perhekuvaus

Kuvausaika

Tärkeintä on, että lapset pysyvät piirteinä kuvauksen aikana, joten kuvaukseen kannattaa tulla päikkäreiden jälkeen. Kesän aikana valon kannalta paras kuvausaika on ilta-aurinko, kun kavataan miljöössä.

Vaatteiden valinta

Vaatteiden on oltava mukavia. Hempeät värit toimivat aina loistavasti, sillä ne eivät vie huomiota kuvattavista. Perhekuvaan suosittelen käyttämään maksimissaan 3-4 erisävyisiä vaatteita. Kannattaa välttää isoja logoja ja printtejä. Myös kenkien pitäisi sopia vaatteisiin tyyliltään. Ottakaa varavaatteita vahinkon varalle. Mikäli teidän on vaikeaa päättää mitkä vaatteet sopivat parhaiten, autan teitä mielelläni valinnassa.

Hiukset ja meikki.

Hiukset kannattaa pestä kuvauspäivänä, heti aamusta. Hiusten värjäys kannattaa tehdä etukäteen, ainakin viikko ennen kuvausta. Mikäli kuvaussessio jännittää, suosittelen varata ajan meikkaajalle ja aloittaa päivä hemmottelemalla itseäsi. Meikkaaja häivyttää ihosta mahdolliset ihovirheet, jonka ansiosta tunnet olosi itsevarmaksi.

Valmistautuminen lapsi- ja perhekuvaukseen

Poseeraaminen perhekuvassa

Mikäli ette tykkää ollenkaan poseeraamisesta, valitse Life Style tyylinen kuvaussessio, jolloin kuvauksen aikana voitte keskittyä tekemiseen (esim. leikkimiseen tai pelaamiseen lasten kanssa, kahvitteluun jne.). Näin lopputuloksena saatte eläviä luonnollisia kuvia perheestänne. Katso esimerkkikuvia tästä linkistä.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...