Vastasyntyneen vauvan kuvaus – miten se käytännössä tapahtuu

Vastasyntyneen vauvan kuvaus.

Tuli mieleen, että 95% vastasyntyneen kuvauksista tapahtuu kotioloissa. Luulen, että perheelle on helpompi järjestää vastasyntyneen kuvaus kotona. Muistelen niitä päiviä kun tultiin vauvani kanssa synnytyssairaalasta. Voisin todeta, että silloin itse en ole jaksanut lähteä vauvani kanssa mihinkään ainakin ensimmäiset pari viikkoa. Sen lisäksi, jos perheessä on vanhempia lapsia, niin heidän on vaikea viettää studiossa 3-4 tuntia.  Kotona sisarukset voi leikkia, kunnes tulee aika perhepotrettiin. Yleensä ensin otan vauvakuvia ja lopuksi perhekuvat. Varattua kuvausajan saat minulta e-mailin kautta infoa miten valmistautua kuvaukseen, mitä ruokaa tulisi välttää, jotta vauvan iho pysyisi puhtaana. Myös keskustellaan siitä, mitä rekvisiittaa ja värejä haluaisitte käyttää kuvauksen aikana. Vanhemmat voivat esittää toiveita vauvan asennosta. Mutta pitää muistaa, että jokainen vauva on ainulaatuinen ja jokainen kuvaus sujuu vauvan ehdoilla ja vastasyntynyt ei vältämättä suostu nukkumaan aikuisten valitsemassa asennossa.

Kuvauspaikka vastasyntyneelle.

Vauvakuvausta varten ei tarvitse paljon tilaa, eikä isoja studiotaustoja. Siihen riittää vain muutama huopa/kangas, kori ja valoisa paikka ikkunan vieressä. Yleensä rakennan vauvan kuvauspiste joko sängyllä tai käyttäen tyynyjä/imetystyynyjä lattialla. Yleensä aloitetaan kuvaus siitä, että saadaan vauvan vaatteen pois. Kääritään vastasyntynyt pyyheliinaan, huopaan tai harsoon, niin että vauvalle ei tulisi kylmä. Sitten annetaan vauvalle ruokaa. Kun vauvalla on täysi vatsa hän nukahtaa joko vanhempiensä syliin tai sänkyyn. Annetaan vauvalle nukahtaa sikeään uneen ja aloitetaan kuvaus. Kun vastasyntynyt nukahtaa kunnolla voi hänet kääriä erilaisiin wrappeihin. Tai päinvastoin kuvata vaatteitta huopan/peiton päällä tai vaikka korissa.

    

IMG_5546

 

 

 

Jos vauva ei kuitenkaan nukahda heti, niin voidaan ottaa muutama kuva vauvan ollessa hereillä.

0p4a1178-2

Vastasyntynyt poseeraa.

Vastasyntyneen asennon vaihtaminen voi sujua aika helposti, mutta voi tapahtua päinvastoinkin. Se kuinka monta asentoa saadaan kuvattua, riippuu todella paljon vauvasta ja vauvan iästä. Kuvaus siis aina tapahtuu vauvan ehdoilla. Mikäli joku asenno ei mielytä vauva kyllä ilmoittaa siitä. Kuvauksen suunnitellessa ja kuvaus hetkellä vanhempien pitää muistaa tämä aisia.

IMG_2062_3

0P4A3031

  

 

 

 

Kun sää sallii, niin kesällä voidaan kuvata vastasyntynyttä ulkonakin.

 

Lemmikkieläimet ovat tervetulleita kuvauksiin myös!

 IMG_52380P4A2029

 

Perhekuvat.

Yleensä perhepotretit otetaan viimeisinä, kun on vauvasta yksin(kahdestaan – mikäli kyse on kaksosista) saatu erilaisia kuvia. Kuvauksen aikana voi tapahtua kaikenlaista vahinkoa. Ja kotonahan vaipat, pyyheliinat ovat käden ulottuvilla.  Vahinko voi tapahtua myös kun otetaan perhekuvat, kotona on sitten todella helppo vaihtaa aikuisten vaatteet.

IMG_4340

IMG_4304bw

IMG_4326bw

 

 

 

Sisaruskuvat.

Sisarukset ovat tervetulleita kuvaan! Sillä uskon, että on ihana taltioida kauniin kuviin myös vanhempia lapsia.

IMG_6524 

Rekvisiitta.

Kuvauksen varaushetkellä voi sopia mitkä rekvisiitat, kuosit, värit halua käyttää. Tykkään kyllä tosi paljon kuvata vauvoja kotona, myös siksi, että joka kodista löytyy jotain kivaa rekvisiittaa. Esim. mummolasta tuotu pärekori, tädin neuloma huopa tai vauvamyssy ja tossut, kansallispuku ja korut jne. Se kyllä takaa sen, että kuvista tulee persoonallisia ja juuri teidän vauvan näköisiä.

IMG_3451

vastasyntyneen vauvan kuvaus – Helsinki – Espoo – Vantaa – Turku – Porvoo – Lahti – Kirkkonummi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One response to “Vastasyntyneen vauvan kuvaus – miten se käytännössä tapahtuu”

You must be logged in to post a comment.